Tibetansk

Spaniel

 

 

 

 

 

 

 

.

 

 

 

 

 

 

 

Den dejligste familiehund du kan ønske dig

Tibetansk spaniel:
Tibberen er ikke nogen "egentlig" spaniel, men en gammel race fra Tibet. Tibberen blev brugt som sengevarmer og vagthund hos munkene og var højt værdsat p.g.a. deres stille natur og venlige sind.
 
Tibberen er også en ideel familiehund, der med sit livlige og charmerende ydre både elsker at lege men også stille hygge i sofaen. Den er selvstændig og rummer en stor selvtillid og skaber glæde med sit altid gode humør. Den er super let at leve med og den tilpasser sig nemt og hurtigt til nye forhold, omgivelser mm. Den kræver meget lidt af sine mennesker. Lidt opmærksomhed og masser af kærlighed, så har du den skønneste hund i verden.
 
Størrelse: Begge køn: ca. 30 cm (ml. 4 og 7 kg)
 
Pels: Yderpelsen er silkeagtig, kort på hovedet og forsiden af benene, moderat lang på kroppen. Underulden er fin og tæt.
 
Farve: Alle farver og sammensætninger er tilladt. Farverne kaldes bl.a.: Zobel, Black/tan, Parti color. Det er svært helt at spå om en Zobel tibbes endelige farver, da de ændres en del fra fødsel til voksen. Når de er ca. 1 år gammel, så kan man se hvilken farve de helt sikkert får. De fleste i farven zobel, er født med en del sort i pelsen. Det forsvinder med tiden.